Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає, що при формуванні Євразійського економічного союзу Росії, Білорусі і Казахстану потрібно використати досвід Європейського Союзу. Про це він сказав після підписання в Астані договору про Євразійський економічний союз.

«Нам важливо враховувати досвід інших інтеграційних об'єднань, і в першу чергу - Євросоюзу. Мова йде про те, щоб жодна з країн-учасниць не була схильною процесу деіндустріалізації, щоб у національних економіках не було падіння традиційних галузей промисловості, сільського господарства. Уроки полягають саме в цьому», - сказав він.

За словами Назарбаєва, світовий досвід показує, що інтеграція - це насамперед довгострокові стабільні умови для розвитку економіки, нові можливості для добробуту громадян.

Він підкреслив, що Євразійський економічний союз є відкритим економічним співтовариством, «органічно вплетеним у глобальні зв'язки як надійний міст між Європою та Азією».

Президенти Росії, Казахстану і Білорусі Володимир Путін, Нурсултан Назарбаєв та Олександр Лукашенко підписали договір про створення Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97