Для випускників шкіл Донецької та Луганської областей за необхідності може бути організована додаткова третя сесія зовнішнього незалежного оцінювання, що проходитиме безпосередньо на території вишів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час виступу в парламенті заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

«Додаткова, умовно кажучи, третя сесія ЗНО може бути проведена безпосередньо в університетах, де вони (абітурієнти. - Ред.) вступатимуть, ми це передбачили. І я хочу підкреслити, що ми готові до будь-яких нестандартних кроків, щоб забезпечити інтереси всіх випускників шкіл, щоб ніхто не був дискримінований», - зазначив він.

При цьому Квіт наголосив, що Міносвіти робить усе, щоб на належному рівні організувати проходження ЗНО у східних регіонах і гарантувати безпеку всіх учасників цього процесу.

Нагадаємо, раніше директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук повідомив, що зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів у Луганській та Донецькій областях перенесено з основної на додаткову сесію.

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів Донецької та Луганської областей, а також тих, хто з поважних причин не зможе скласти ЗНО під час основної сесії, відбудеться 1-15 липня.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64