Майдан готовий до модернізації, але розходитись не збирається. Про це Forum'у повідомила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

За її словами, активісти Майдану провели переговори і прописали в Меморандумі пропозиції для влади.

«Майдан - суб'єкт політики та гарант виконання Конституції України. Тому Майдан розходитися не буде. А модернізувати його дійсно потрібно. Є багато проблем і з безпекою, і з санітарією, і зі станом деяких людей, яким потрібна реабілітація. Цим потрібно займатися, притому в діалозі з владою і киянами», - заявила вона.

Бабич розповіла, що в Меморандумі йдеться про перетворення Будинку профспілок не на бізнес-центр, а на громадський будинок. У КМДА пропонується створити громадський центр. Є ідея встановити телеекрани на Майдані та у великих обласних центрах, збираючи віче, спілкуючись у прямій трансляції. Біля Стели Незалежності активісти Майдану пропонують встановити куполи для професійних співтовариств.

Під Майданом, за словами Бабич, пропонується створити підземний паркінг замість магазинів, а також автомобільний тунель, а Хрещатик і частину Інститутської залишити пішохідними. Порушується також питання створення Меморіалу Небесної Сотні. «Є ідея провести архітектурний конкурс, щоб у ньому могли брати участь всі охочі, у тому числі з-за кордону», - додала вона.

Вона також повідомила, що активісти Майдану категорично проти знесення Першої і Четвертої барикад, поки не буде виконана місія Майдану, і готові їх відстоювати.

«Якщо Майдан піде - зникне момент тиску на чиновників. Майдан має залишитися. Коли пролунала заява Кличка - це розцінили як небезпеку. А небезпека об'єднує Майдан. Потрібен діалог. Монолог сприймається досить агресивно. Кличко не мав права робити такі заяви. Не політики збирали Майдан - не їм його розпускати. Функцію Майдану визначає не Кличко. Сподіваюся, що це була проста заява недосвідченого молодого політика, який виправить свою думку, піде на діалог із суспільством», - резюмувала вона.

Як відомо, кандидат у мери Києва Віталій Кличко має намір звільнити вулицю Хрещатик від наметів для забезпечення проїзду транспорту в Києві.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47