Для захисту незалежності Україна повинна зміцнювати свої Збройні сили і на цьому етапі потребує прямої військової допомоги від США на зразок програми ленд-ліз часів Другої світової війни.

Про це кандидат у президенти України Петро Порошенко сказав в інтерв'ю The Washington Post, повідомляє «Укрінформ».

«Зараз нам потрібен новий договір про безпеку, такий же як ленд-ліз. Ми повинні співпрацювати у військово-технічній та консультативній допомозі. Ми готові боротися за незалежність, і ми повинні зміцнювати Збройні сили України», - зазначив Порошенко.

На думку лідера президентських перегонів, велика агресія стосовно України можлива. Він наголосив, що в такому випадку не допоможуть ніякі санкції, які, до того ж, не справляють враження сильних.

У той же час, що могло б допомогти, за словами Порошенка, то це пряма американська військова допомога на зразок програми ленд-ліз США під час Другої світової війни. При цьому він згадав слова тодішнього американського президента Франкліна Рузвельта про те, що «коли будинок вашого сусіда горить, ви повинні позичити йому свій садовий шланг».

The Washington Post відзначає, що одним із перших завдань нового президента України стане відновлення «на ходу» деморалізованої і погано оснащеної української армії, «намагаючись при цьому ліквідувати загрозу, яку становлять озброєні бойовики і російські агенти, що утримують ключову інфраструктуру в Донецькій та Луганській областях».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348