Сьогодні, 28 травня, Міністерство закордонних справ Російської Федерації спрямувало Міністерству закордонних справ України ноту, в якій увагу української сторони було звернено на те, що на адресу російської сторони надходять наполегливі звернення від громадян та організацій, що перебувають у зоні конфлікту в східних регіонах України, з проханням про надання термінової гуманітарної допомоги, насамперед медикаментами та медичними препаратами, йдеться в повідомленні МЗС РФ.

«Підкреслено, що російська сторона готова надати населенню в зазначених регіонах необхідне сприяння і у зв'язку з цим українській стороні запропоновано в найкоротші терміни вжити необхідних заходів щодо забезпечення термінової доставки російської гуманітарної допомоги в постраждалі від конфлікту регіони», - йдеться в повідомленні.

Конкретні маршрути та умови транспортування такої гуманітарної допомоги, наголошується в ноті, могли б бути узгоджені в робочому порядку по лінії відповідних російських та українських відомств.

«З урахуванням надзвичайного характеру ситуації, що склалася, російська сторона розраховує на максимально оперативну відповідь української сторони на це звернення», - сказано в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225