В АТО заявляють про посилення охорони українсько-російського кордону, щоб не допустити в Україну вантажівок з бойовиками і боєприпасами з Росії.

Про це повідомив журналістам на прес-конференції в Києві керівник оперативної групи з інформування про АТО Владислав Селезньов з місця подій по телефону.

«Вжито відповідних заходів задля посилення українсько-російського кордону. Там задіяні відповідні сили і засоби, щоб у майбутньому не допустити з боку Російської Федерації вантажівок з бойовиками та боєприпасами, які використовуються заради того, щоб створити хаос і невизначеність в Україні», - сказав Селезньов.

У свою чергу голова Державної прикордонної служби Микола Литвин повідомив, що влада України найближчим часом прийме рішення про істотне посилення східного кордону України.

«Зараз приймається рішення. Я думаю, що найближчими днями ми його побачимо, що найближчими днями буде значне посилення цієї ділянки кордону», - сказав він на прес-конференції у середу в Києві, підкресливши, що про закриття кордону поки не йдеться.

«Закривати кордон - поки немає такого рішення, щоб закрили пункти пропуску», - сказав Литвин, додавши, що йдеться, можливо, про створення буферної зони.

Щодо висловлених вимог українців повністю закрити кордон з Росією, Литвин сказав: «За класичною схемою в умовах бойового зіткнення йде перекриття держкордону - Збройними силами. Прикордонники тоді виконують режимні та пропускні функції».

Як раніше повідомляв ForUm, за даними Держприкордонслужби, в ніч на 27 травня вантажівки з озброєними людьми частково прорвалися в Україну в напрямку Антрациту.

У МЗС заявили, що, незважаючи на попередження, передані українською стороною через дипломатичні канали про концентрацію на українсько-російському кордоні до 40 вантажних автомобілів з озброєними людьми, російська сторона не вжила жодних кроків для запобігання їх проникненню на територію України.

Прикордонне управління ФСБ Росії по Ростовській області офіційно спростувало повідомлення українських прикордонників про те, що державний кордон з боку РФ в Україну перетнули автомобілі, в яких були озброєні люди і зброя.

«УНІАН», «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303