Митрополит Київський і всієї України Володимир мав кілька зустрічей з екс-президентом України Віктором Януковичем, після яких скаржився на тиск. Про це на прес-конференції в Києві повідомив прес-секретар Української православної церкви Московського патріархату Георгій Коваленко.

«Що було насправді, з'ясувати неможливо, тому що ці зустрічі проходили віч-на-віч. І таких зустрічей дійсно було кілька впродовж літа та осені 2013 року. Я - особистий свідок однієї такої зустрічі. Між іншим, після неї митрополит Володимир сказав, що часи змінюються, а методи залишаються тими ж, маючи на увазі фактично свій досвід, життя в радянський час, коли влада намагалася не просто тиснути на церкву, а навіть її знищувати», - зазначив Коваленко.

За його словами, в церкві сподіваються на об'єктивне розслідування провадження, відкритого Генеральною прокуратурою, щодо спроб колишнього вищого керівництва України усунути Володимира від управління УПЦ МП, повідомляє «УНІАН».

Коваленко висловив жаль, що сьогодні стан здоров'я митрополита Володимира не дозволяє почути з перших вуст, що відбувалося насправді. «Хоча, знаючи його, я думаю ним буде сказано щось подібне, що я вже сказав», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117