Верховна Рада сьомого скликання з самого початку була недієздатною. Таку думку в коментарі Forum'у висловив голова комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, нардеп від КПУ Спиридон Кілінкаров.

«Те, що цей парламент треба переобирати, - у мене сумнівів не було ще у 2012 році. З моменту формування ВР було зрозуміло, що в такому складі парламент працювати не зможе. Питання тільки, коли відбудуться ці перевибори», - заявив він.

Крім того, за його словами, в парламенті немає більшості.

«Коаліція - мертвонароджена. Вона не проіснувала жодного дня. Кажуть, що, мовляв, комуністи не дають голосувати. Так, нагадаю, коаліція створюється для прийняття рішень, щоб підтримувати уряд. А за фактом у них просто немає більшості», - сказав він.

Водночас депутат не виключив можливості створення нової коаліції у Верховній Раді. «У нас парламент потенційних зрадників. В Україні зрадити - це передбачити. Ті, хто переконався в обранні нового президента, тікатимуть. Військовополонені будуть з «Батьківщини», ПР і практично всі мажоритарники - і буде отака велика широка коаліція. Їх об'єднуватиме доступ до тіла президента і бюджетних грошей, а також можливість лобіювати особисті інтереси», - вважає він.

Кілінкаров відзначив, що, поза сумнівам, Верховна Рада має бути розпущена достроково. Але до переобрання парламенту необхідно ухвалити новий закон про вибори і встигнути розглянути питання проекту нової Конституції.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38