Командування Національної гвардії України спростовує інформацію, оприлюднену в декількох ЗМІ, про нібито погрози з боку силовиків на адресу мирного населення Донецька - розстрілу поранених в обласній клінічній лікарні імені М. І. Калініна, а також обмеження пересування громадян за межі населеного пункту. Відповідну заяву опубліковано на сайті Нацгвардії.

«Сили Національної гвардії України, які задіяні в заходах АТО, не виконують якихось службово-бойових завдань на території Донецька», - підкреслили в прес-службі.

У відомстві також вважають, що поширення інформації, яка не відповідає дійсності і дискредитує діяльність військовослужбовців Національної гвардії України, впливає на свідомість громадян і спотворює хід подій.

«Звертаємося до незалежних ЗМІ з вимогою користуватися інформацією з офіційних і достовірних джерел. Поширення неправдивої інформації в складний для країни час є нічим іншим, як спробою загострити суспільно-політичну обстановку та перекласти відповідальність за скоєння правопорушень на правоохоронців», - наголошується в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43