Учасники неформального саміту ЄС в Брюсселі, який пройшов у вівторок, не стали запроваджувати нові санкції проти Росії, відзначивши шанси на деескалацію ситуації в Україні.

«Ми відзначаємо, що Єврокомісія та Європейська зовнішньополітична служба нині ведуть підготовчу роботу над можливими адресними заходами, і домовилися продовжувати підготовку з метою вжити на цій основі можливих нових заходів, якщо події того вимагатимуть», - йдеться в той же час у заяві європейських лідерів, поширеній у Брюсселі.

Посилаючись на «останній розвиток ситуації», глави держав та урядів країн ЄС «знову закликають» Росію вжити заходів щодо реалізації спільної Женевської декларації.

«Зусилля, розгорнуті усіма сторонами, повинні бути спрямовані на досягнення політичного вирішення кризи і припинення насильства та напруженості на сході України, включаючи роззброєння всіх збройних формувань та амністію для тих, хто добровільно здав зброю і не скоїв тяжких злочинів», - зазначили європейські лідери, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми (ЄС. - Ред.) підтримуємо законно обране нове керівництво України», - сказав у ході прес-конференції за підсумками неформальної вечері глава Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу.

Баррозу перерахував три напрями майбутнього розвитку України. Він наголосив на необхідності досягнення прогресу щодо конституційної реформи, проведення національного діалогу та підвищення енергобезпеки країни.

До санкційного списку ЄС наразі входять 83 громадянина Росії та України, дві компанії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42