Європейська комісія вважає, що низка угод, укладених Болгарією для здійснення проекту «Південний потік», суперечить правилам внутрішнього ринку ЄС.

«Я заявив сьогодні членам Європейської ради, що деякі угоди щодо «Південного потоку», які вже укладені або за якими ведуть переговори, суперечать правилам Європейського союзу, - заявив глава виконавчої колегії ЄС Жозе Мануель Баррозу.- Ми, звичайно, вживемо заходів щодо цього».

«Сьогодні я інформував прем'єр-міністра Болгарії про наміри Єврокомісії стосовно цього питання. Ми домовилися забезпечити виконання правил внутрішнього ринку ЄС не тільки тому, що так велять договори союзу, але й тому, що в разі порушення правил, ми наражаємо на ризик енергобезпеку Болгарії та Європи», - зазначив Баррозу, повідомляють «Вести.ру».
«У Європейської ради сьогодні немає ілюзій щодо того, що ЄК вживе заходів у будь-який момент, коли вважатиме, що правила внутрішнього ринку, зокрема в енергетиці, порушуються. Це саме має місце у випадку угод, підписаних Болгарією», - відповів Баррозу на запитання, чи порушила Болгарія правила ЄС, надавши право на будівництво болгарської ділянки «Південного потоку» компанії, що належить російському підприємцю Геннадію Тимченку. Ім'я Тимченка є в американському списку санкцій.

Як повідомляв ForUm, Європарламент 17 квітня закликав заморозити будівництво газопроводу «Південний потік», який покликаний забезпечити постачання російського газу до Європи в обхід України.

18 квітня міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Росія продовжує реалізацію проекту «Південний потік».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72