Екс-президент Леонід Кучма вважає, що Україна не зможе повернути Крим, і головне завдання для нової влади - збереження у складі України Донецької та Луганської областей.

Про це Кучма сказав під час спілкування з журналістами 27 травня у Чернівецькій області.

«Раніше, перед закінченням свого президентства, я сказав, що хотів би подивитися на Україну без Кучми. Тоді був популярним такий рух. І зараз ми його бачимо. Крим ми вже втратили, і я вважаю, що повернути його вже нереально, адже Росія пішла ва-банк. Для неї назад дороги немає. Вона Крим уже ніколи не віддасть. Зараз йде фактична війна на Донбасі. І головне завдання, яке стоятиме перед новим президентом, - зберегти Донецьку та Луганську області у складі України. Адже втрата території - це найгірше, що може бути», - заявив екс-президент, повідомляє «УНІАН».

У той же час Кучма висловився схвально з приводу проведення президентських виборів в один тур і наголосив, що партійний принцип розподілу посад неприпустимий.

Він вважає, що Україні пощастило з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, проте в цілому уряд складається з «некомпетентних людей». «Тому дуже важливо, щоб зараз у Кабінет Міністрів прийшли компетентні люди, які зможуть щось покращити в тому чи іншому міністерстві. І я дуже сподіваюся, що Петро Порошенко зможе таких людей привести в уряд», - сказав Кучма.

Нагадаємо, наприкінці березня Росія анексувала АР Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165