Міліція затримала активних учасників конфлікту, що виник у Житомирі в штабі однієї з громадських організацій, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

Близько 19:00 27 травня в одну з адміністративних будівель Житомира зайшли невідомі, в яких виник конфлікт з представниками громадської організації.

На місце події було відправлено слідчо-оперативні групи УМВС та Житомирського міськвідділу міліції.

«Оскільки у правоохоронців була інформація про небезпеку для пересічних громадян, навколишня територія була оточена. Співробітники ДАІ тимчасово обмежила рух вул. Бердичівською, направивши транспорт в об'їзд оточеної території», - йдеться в повідомленні.

Кілька годин тривали переговори голови Житомирської облдержадміністрації Сидора Кізіна та начальника обласного УМВС Юрія Дем'яненка з групою осіб, які перебували в адмінбудинку, з метою недопущення силового протистояння.

Згодом учасники конфлікту були затримані для встановлення особи та з'ясування всіх обставин події.

Відповідна інформація була внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань, попередня правова кваліфікація - ч.4 ст.296 (хуліганство, скоєне із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для заподіяння тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Чинне законодавство за подібні дії передбачає ув'язнення на строк від трьох до семи років.

Станом на 22.40 27 травня рух транспорту вул. Бердичівською було повністю відновлено.

За даними ЗМІ, невідомі зі зброєю захопили й утримували близько 20 осіб - представників місцевого Правого сектору.

Пізніше видання «Житомир.info» повідомило, що невідомі були представники Правого сектору з Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40