Глави держав та урядів країн-членів Європейського Союзу вітають вибори Президента в Україні і готові підтримувати проведення реформ.

Про це заявили на прес-конференції в Брюсселі (Бельгія), президент ЄС Герман ван Ромпей та президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

«Ми також витратили частину вечора, обговорюючи Україну, привітали вибори в гідних умовах», - сказав ван Ромпей, повідомляють «Українські новини».

Він зазначив, що лідери схвалили заяву про ситуацію в Україні, яка одночасно буде відображенням позиції ЄС на саміті «Великої сімки», запланованому на 4-5 червня.

Ромпей нагадав, що вже спілкувався по телефону з Петром Порошенком.

У свою чергу Баррозу зазначив, що лідери країн-членів ЄС підтримують нову українську владу.

Він також сказав, що з точки зору Єврокомісії є три ключові пункти, які повинні сприяти стабілізації ситуації в країні.

Серед них - проведення конституційної реформи, економічна допомога з боку ЄС у розмірі 11 млрд євро, а також посилення енергетичної безпеки України.

У зв'язку з цим президент Єврокомісії звернув увагу на той факт, що за посередництва комісії був підписаний меморандум про реверсне постачання газу між Словаччиною та Україною, а також нагадав, що зараз за участю Єврокомісії тривають переговори щодо врегулювання питання постачання газу між Росією та Україною.

Нагадаємо, 25 травня в Україні відбулися дострокові президентські вибори. За даними ЦВК, перемагає Петро Порошенко, на другому місці - Юлія Тимошенко.

Спеціальний координатор короткострокової місії ОБСЄ зі спостереження за президентськими виборами в Україні Жоао Соарес заявив, що позачергові президентські вибори в Україні відбулися відповідно до демократичних стандартів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43