Міністерство внутрішніх справ України ліквідувало всі зв'язки з фірмою ЄДАПС, яка виготовляла документи для громадян. Про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар, повідомляє прес-служба МВС.

«Я хотів би вам відзвітувати, що ми повністю ліквідували усі зв'язки Міністерства внутрішніх справ з фірмою ЄДАПС. На сьогодні жоден, навіть малий, документ не випускається ЄДАПС. Ми сьогодні всю цю систему передали Національному банку України», - підкреслив Чоботар.

Він зазначив, що на сьогодні всі замовлення МВС виконує державний поліграфкомбінат «Україна». «Завдяки цьому ціни на бланкову продукцію знижені, і відповідно, подешевшали документи для громадян. Зокрема, посвідчення водія і технічний паспорт на транспортний засіб подешевшали в середньому на 43%», - розповів Чоботар.

Заступник глави МВС наголосив, що в результаті перевірки виявлено кошти, які були розкрадені. «Ціни були завищені, кошти відмивалися керівництвом МВС і корупційною структурою ЄДАПС», - підкреслив він.

За його словами, зараз перед відомством стоїть багато завдань, одне з головних - боротьба з корупцією. «У минулому було багато нарікань на корупційні схеми, пов'язані з фірмами, які працювали при МВС. Таких підприємств було більше 30, а їхня діяльність була збитковою і спрямована на розкрадання та відмивання бюджетних коштів», - сказав Чеботар.

Представник МВС також зазначив, що для забезпечення ефективного використання коштів, які надходять до міністерства, проводитимуться відкриті тендери. У них зможуть взяти участь представники громадських організацій та засоби масової інформації.

«Корупційні схеми в Міністерстві внутрішніх справ будуть ліквідовані», - запевнив Чеботар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

409