Уряд Російської Федерації ухвалив створити в Криму дві виправні колонії Федеральної служби виконання покарань та одну колонію-поселення.

Згідно з розпорядженням передбачається створення виправної колонії №1 зі штатною чисельністю 485 одиниць, виправної колонії №2 зі штатом 235 одиниць, а також колонії-поселення №1 зі штатом 60 одиниць, передає «КРИМінформ».

«Основною метою діяльності установ Управління ФСВП по Республіці Крим та місту Севастополю визначено виконання кримінальних покарань у вигляді позбавлення волі відповідно до кримінально-виконавчого законодавства Російської Федерації», - йдеться в розпорядженні.

До 1 червня доручено затвердити статути установ, а до 30 червня забезпечити їхню державну реєстрацію.

Кримінально-виконавчу інспекцію Управління ФСВП по Республіці Крим та місту Севастополю зі штатною чисельністю в 187 одиниць. Її основним завданням визначена організація виконання покарань, не пов'язаних з ізоляцією засуджених від суспільства.

Статут установи та державна реєстрація повинні бути готові в ті ж терміни.

Нагадаємо, на території Криму знаходяться Сімферопольська виправна колонія №102 (розрахована для утримання в ній 1470 засуджених), Керченська виправна колонія №126 (710 засуджених), Керченський виправний центр №139 (30 засуджених) і Сімферопольський слідчий ізолятор (розрахований для утримання 1700 засуджених та слідчо-заарештованих).

Раніше повідомлялося, що кримська влада складає списки ув'язнених, які мають кримську прописку і відбувають строк в Україні, і хотіли б обміняти їх на українців, які перебувають в колоніях Криму. «При поверненні на батьківщину кримчани продовжать відбувати покарання тут», - запевнив прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов.

Точну кількість кримських та українських в'язнів він називати не зміг.

«Ви знаєте, що Київ закрив нам усі списки в базах. Паперових їх копій немає», - пояснив він.

Крім того, Генпрокуратура Росії пообіцяла звільнити деяких кримських ув'язнених, якщо їхні злочини не підпадають під Кримінальний кодекс РФ і якщо вони приймуть російське громадянство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30