Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що дипломатичними чи іншими каналами питання візиту до Москви кандидата в президенти України Петра Порошенка, який переміг на виборах, не розглядається.

Про це він сказав на прес-конференції в Москві, відповідаючи на запитання, чи зверталася українська сторона з проханням організувати зустріч президента РФ Володимира Путіна з Порошенком.

«Дипломатичними каналами або якимось іншими питання про візит у Росію Порошенка не розглядається, не обговорюється», - сказав Лавров, повідомляє «УНІАН».

Він нагадав, що Порошенко в ході виборчої кампанії заявляв, що об'єднає країну і першою поїздкою його стане поїздка на Донбас.

«Поки там йде справжня війна. Сам він заявляє, що антитерористичну операцію потрібно закінчити якнайшвидше, але шляхом її інтенсифікації», - сказав Лавров.

За словами глави МЗС РФ, якщо розрахунок робиться на те, щоб до очікуваної інавгурації Порошенка армія придушить «опір на південному сході», і можна буде, як переможцю, їхати на Донбас, то це навряд чи створить умови для його гостинного прийому в Донецькій області.

Лавров закликає владу України припинити всі бойові дії в східних областях і виконати «Женевські угоди» від 17 квітня.

Нагадаємо, кандидат у президенти Петро Порошенко сподівається, що російська влада підтримає його позицію щодо врегулювання ситуації на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303