Події у Донецьку, Одесі, Маріуполі та арешти журналістів увійдуть в продовження «Білої книги» МЗС РФ про порушення прав людини в Україні. Про це повідомив у коментарі «ИТАР-ТАСС» уповноважений російського дипвідомства з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов.

«Вся інформація про грубі порушення прав людини та принципів верховенства закону, що тривають в Україні з боку де-факто влади та підконтрольних їм бойовиків, включаючи «Правий сектор», батальйон «Дніпро» та інші з дуже мутною правовою підставою їхньої діяльності увійдуть в продовження «Білої книги», - сказав він. - Сюди ж увійдуть і вбивства мирних жителів, події в Одесі, Маріуполі, неправомірні арешти журналістів, зокрема російських».

Дипломат звернув увагу на той факт, що «затримання представників ЗМІ є порушенням міжнародних зобов'язань України».

«Тому там буде максимально детальна інформація за час, що минув з того періоду, який охоплюється першою книгою», - зазначив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, «Біла книга», де зібрані факти порушень прав людини в Україні з кінця листопада 2013 року по кінець березня 2014 року, була опублікована 5 травня МЗС РФ і представлена президентові Росії.

Учора, 26 травня, Міністерство закордонних справ РФ у зв'язку з надходженням інформації про збройні сутички на околицях Донецька і наявні жертви терміново звернулося до керівництва ОБСЄ і розгорнутої в Україні спеціальної моніторингової місії цієї Організації із запитом про надання докладних відомостей про події, що відбуваються там.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43