США готові працювати з обраним президентом України Петром Порошенком. Про це заявив державний секретар США Джон Керрі, передає РІА «Новости».

«Успішне проведення виборів підтверджує прихильність України до демократичного процесу. США продовжать працювати з народом України та новообраним президентом, щоб розвивати перемогу, здобуту демократією. Ми будемо підтримувати зусилля (громадян) України, які хочуть визначати власне майбутнє в єдиній, більш незалежній і процвітаючій Україні», - заявив Керрі, наголосивши, що США як і раніше не визнають приєднання Криму до Росії.

За словами держсекретаря, США вітають успішне проведення виборів в Україні.

«Висока явка посилає чіткий сигнал: народ України хоче жити в єдиній, демократичній і мирній Україні, що надійно закріпиться в європейських інституціях», - сказав Керрі.

Він також привітав попередній звіт ОБСЄ і міжнародних спостерігачів, які схвалили хід виборів. При цьому Міллер зазначив, що вибори в Донецькій та Луганській областях проходили в умовах «відкритих погроз з боку груп сепаратистів», а також не проводилися в Криму.

«Ми вітаємо сміливість і рішучість тих людей у Донецьку та Луганську, які домоглися того, що голосування пройшло в деяких округах», - додав Керрі.

Нагадаємо, кандидат у президенти, позафракційний нардеп Петро Порошенко набирає 54,46% голосів виборців за результатами опрацювання Центральною виборчою комісією 94,12% електронних протоколів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115