Газові переговори України з РФ можливі лише за посередництва США та ЄС. Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент Forum'у.

«Позиція Кабміну незмінна: зараз двосторонні переговори без присутності США і ЄС не є можливими. З ними тільки сядеш за стіл на двох - обов'язково обдурять, а потім з розумним і впевненим обличчям скажуть, що так і було», - заявив прем'єр.

Комет того, Яценюк висловив сподівання, що у російської сторони з'явиться «хоч одна світла думка» і буде підписано відповідну угоду між «Нафтогазом» і «Газпромом».

Як раніше повідомляв ForUm, НАК «Нафтогаз України» вважає, що тристоронні переговори Київ - Москва - Єврокомісія щодо газу не дають результату.

Нагадаємо, «Газпром» відправив офіційне повідомлення Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» про перехід на передоплату і виставив попередній рахунок за червень у розмірі 1,66 млрд доларів, виходячи з ціни на російський газ 485,5 долара за 1 тис. куб. м.

«Газпром» зазначив, що прострочений борг «Нафтогазу» наразі становить 3,508 млрд доларів і це є досить вагомою й об'єктивною причиною для застосування відповідного положення контракту про передоплату. Україна готова погасити в 10-денний термін борг за російський газ у разі повернення до $268/тис. куб. м.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44