Самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов поскаржився російському прем'єрові Дмитру Медведєву на те, що туристи не можуть потрапити до Криму через Україну, пише «Крим. Реалії».

«Зокрема, не вирішені ще питання логістики та доставки туристів на півострів. Залізна дорога, якою прибувало 80% відпочивальників, поки не може забезпечити це, оскільки українська сторона не готова надати нам усі маршрути. І, відповідно, сьогодні потужностей щодо доставки нам вистачає на 16-20 тисяч пасажирів на добу, за необхідності як мінімум удвічі більше», - цитує Аксьонова прес-служба кримського уряду.

У ході бесіди Аксьонов звернувся до Медведєва з проханням доручити Міністерству транспорту Росії прискорити роботу в цьому напрямі.

Разом із тим, Аксьонов визнав, що поки ще не всі об'єкти відпочинку на півострові готові до прийому туристів. Йдеться про українські державні оздоровниці, які були націоналізовані.

Він запропонував Медведєву розглянути можливість відправлення на відпочинок до Криму співробітників великих державних російських підприємств - «Газпрому» і «Роснафти».

Нагадаємо, санаторії і готелі в Криму заповнені відпочивальниками лише на 28-30%, що в 2-2,5 рази менше, ніж рік тому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271