Київ використовуватиме «юридичні важелі» для повернення Криму. Про це заявив у понеділок на прес-конференції Петро Порошенко, який, за підсумками опрацювання більш ніж 75% бюлетенів, лідирує на виборах президента України.

«Українською владою будуть застосовані всі важелі. Перше - це юридичні важелі - підготовка позовів у міжнародні суди», - сказав він.

За його словами, Київ готовий відстоювати свою позицію «аж до Міжнародного суду з прав людини у Страсбурзі», передає «ИТАР-ТАСС».

Порошенко 25 травня заявив, що двома його «принциповими позиціями» у відносинах України і Росії є невизнання приєднання Криму до РФ та референдумів на сході країни. Разом із тим, він наголосив, що його перша офіційна поїздка «буде на Донбас».

Росія, включивши до свого складу Крим, не порушила міжнародні зобов'язання, зокрема Будапештський меморандум, вважає прем'єр Дмитро Медведєв.

Нагадаємо, твердження про намір Росії приєднати до себе яку-небудь частину України є пропагандою, порівняння з ситуацією в Криму є недоречним, вважає Медведєв.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 березня Росія, представники Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про входження Криму до складу РФ. 21 березня аналогічне рішення ухвалила Рада Федерації Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393