Віктор Медведчук вважає, що у виборі зовнішньополітичного вектора Україна має керуватись суто економічними пріоритетами і вибрати те об'єднання, яке забезпечить їй незалежність, стабільність і перспективу розвитку.

«Геополітичний центр зміщується в Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Те, що ще недавно було лише прогнозом експертів, сьогодні стає фактом. Підписання «Газпромом» і китайською компанією CNPC договору про постачання російського газу в Китай на суму 400 млрд доларів - ще одне тому підтвердження. Стрімкий розвиток країн БРІКС і тісна співпраця РФ з Китаєм не може не турбувати Захід», - написав політик у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Зазначимо, що в країнах БРІКС (об'єднання Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південно-Африканської Республіки) проживає близько 45% населення планети, яке забезпечує 28% світового ВВП. БРІКС є найбільш динамічним об'єднанням, економічний розрив між яким і G7 впевнено скорочується.

Лідер «Українського вибору» зазначив, що БРІКС уже найближчим часом може трансформуватися у «повноформатний механізм взаємодії з найважливіших питань світової економіки і політики».

«Росія і Китай запропонували реформувати Раду Безпеки ООН і зробити Індію, Бразилію та Південно-Африканську Республіку її постійними членами. Для Заходу це абсолютно неприйнятно: після такої реформи ООН доведеться назавжди забути про втручання у внутрішні справи незалежних держав під виглядом миротворчих операцій», - стверджує Медведчук.

На його думку, нині США всіма силами намагаються обмежити зростання впливу РФ у східному регіоні. Для цього Сполучені Штати використовують Україну в своїх геополітичних іграх і проводять «демонізацію» Росії.

В результаті «геополітичного зсуву» в XXI столітті економічним центром стане Схід, а не Захід, упевнений Медведчук. Тому Україна, визначаючи для себе вектор інтеграції, має керуватись суто економічними пріоритетами.

«У нашої країни є шанс стати повноправним учасником міжнародних відносин і гідним гравцем на геополітичній арені. Важливо лише зробити правильний вибір», - підкреслив політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214