Україні не можна проводити двосторонні політичні переговори з Росією тому, що це означатиме фактичну згоду з анексією Криму. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив політолог Віталій Бала.

«Будь-які політичні переговори безпосередньо з РФ де-факто встановлюють статус-кво, тобто ми фактично погоджуємося з анексією Криму», - вважає він.

На його думку, якщо нова влада України погодиться на двосторонні переговори з РФ, це буде стратегічною помилкою.

«Ви подивіться, як Росія через свої ЗМІ, інформаційні канали розкрутить цю тему, і тоді ми взагалі забудемо про Крим, а вони перенесуть свій фокус на схід України», - сказав він.

Крім того, експерт вважає, що Україна зараз дуже слабка для проведення такого діалогу. «Якщо ми підемо сам на сам, то програємо. Я сподіваюся, що Порошенко повинен це розуміти і говорити про це більше не буде», - підсумував Бала.

Нагадаємо, кандидат у президенти Петро Порошенко сподівається, що російська влада підтримає його позицію щодо врегулювання ситуації на сході України.

Як раніше повідомляв ForUm, згідно з даними опрацювання 70,08% протоколів в електронному вигляді за позафракційного народного депутата Петра Порошенка проголосували 53,75% виборців.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240