Чи зможе Петро Порошенко виправдати високу довіру громадян України, залежатиме від декількох чинників. Про це в коментарі Forum'у заявив політолог Володимир Цибулько.

«Складно сказати, чи зможе він виправдати таку високу довіру, продемонстровану на виборах. Багато чого залежить від того, за якими критеріями він збирається працювати, і чи будуть це критерії політичного чи бізнес-успіху. Двигуни в бізнесі і політиці зовсім різні - це не тільки амбіції і фінанси. Все залежатиме від того, як Порошенко розширюватиме коло союзників. Він зараз у дуже вигідній позиції: висока довіра це шанс для інших приймачів влади поборотися за повернення довіри до себе», - сказав він.

За словами політолога, багато чого також залежатиме від відносин новообраного президента з парламентом. «І найважливіше, крім зовнішніх відносин та пошуку рецептів внутрішнього миру, вибудовування відносин з парламентом. Його обіцянки провести позачергові парламентські вибори можуть натрапити на серйозний опір ВР та регіональних еліт, які підтримують його як компроміс», - акцентував він, і нагадав, що під час формування парламентської більшості одним із компромісів було проведення виборів до ВРУ у 2017 році за мішаною виборчою системою.

Експерт зазначив, що боротьба за існування ВР сьомого скликання або проведення парламентських виборів буде досить жорсткою. Крім того, на вибори потрібні гроші з держбюджету. «Тут багато чинників. І що важливо: потрібно десь вишукати в бюджеті 1,5 млрд грн, які підуть не на соціалку в такий складний час, а на проведення виборів», - додав політолог.

Нагадаємо, кандидат на пост президента України Петро Порошенко підтримує проведення дострокових парламентських виборів у 2014 році.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165