Позачергові президентські вибори в Україні відбулися відповідно до демократичних стандартів.

Про це сказав на прес-конференції спеціальний координатор короткострокової місії ОБСЄ зі спостереження за президентськими виборами в Україні Жоао Соарес.
За його словами, «ці вибори були демократичними і підтвердили демократичний курс українського народу», передає «УНІАН».

Соарес висловив захоплення з приводу «такої високої явки виборців і цілеспрямованості українського народу, яку вони проявили вчора на виборчих дільницях з тим, щоб проголосувати».

Він наголосив, що після виборів необхідний діалог між усіма політичними силами. За словами Соареса, діалог - це єдиний можливий варіант вирішення питань у демократичній країні.

Він висловив сподівання, що ці президентські вибори забезпечать стабільність, яка так необхідна для України сьогодні.

Соарес зазначив, що в Україні під час виборів у східних областях було і викрадення членів виборчих комісій, і погрози з боку сепаратистів з тим, щоб зірвати вибори. За його словами, потрібно відзначити «мужність народу України, мужність влади, мужність окремих громадян та неурядових організацій, які дали можливість провести вибори в Україні».

Нагадаємо, 25 травня, в Україні відбулися дострокові президентські вибори. За даними ЦВК, перемагає Петро Порошенко, на другому місці - Юлія Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255