Явка на позачергових виборах президента загалом по Україні перевищує 60 відсотків. Про це на брифінгу заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

За даними 188 територіальних виборчих округів, явка виборців станом на 20:00 становила 60,29%.

«Уже зараз можна сказати, що явка на виборах становила понад 60%. І це гідна відповідь народу на спроби зірвати вибори президента України», - сказав Охендовський.

Зокрема, за його словами, на позачергові вибори президента в Києві прийшло 62,70% виборців, а в областях - Донецькій та Луганській - 15,37% і 38,94% виборців відповідно, повідомляє «Укрінформ».

У той же час голова Центрвиборчкому зазначив, що черг на виборчих дільницях у день голосування можна було б уникнути, якщо б український народ повинен був обирати лише президента. «Тому я вважаю, що Україні більше ніколи не варто повертатися до змішування місцевих виборів і виборів президента», - зазначив Охендовський.

Як раніше повідомляв ForUm, Центральна виборча комісія станом на 12.45 уже опрацювала 70,08% електронних протоколів дільничних виборчих комісій з результатами голосування на дострокових президентських виборах. За Петра Порошенка проголосували 53,75% виборців, за Юлію Тимошенко - 13,11%, за Олега Ляшка - 8,48%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161