Колишній кандидат у президенти України, депутат від Партії Регіонів Олег Царьов вважає, що у сходу країни є можливість для контактів з Петром Порошенком.

«Якщо Петро Порошенко зупинить кровопролиття, якщо він відкличе війська з південного сходу й оголосить амністію, скаже про те, що змінюватиме Конституцію, вводитиме російську другою державною мовою, шанс у нього бути почутим у південно-східних регіонах буде», - сказав Царьов в прямому ефірі телеканалу «Росія-24».

Лише в разі виконання цих умов Порошенко може приїхати на схід України. Якщо ж він не готовий піти назустріч цим вимогам, його поїздка може виявитися такою ж «результативною», як і в Крим, коли у нього нічого не вийшло, зазначив Царьов.

Порошенко раніше заявив, що перше, що він має намір зробити після виборів, - поїхати в Донецьк.

Як підкреслив Царьов, «ми поважаємо волю всіх українців, які проголосували за Порошенка». При цьому він зазначив, що Донбас, Луганськ та Донецьк не голосували за жодного з кандидатів у президенти, передає «Інтерфакс».

Царьов висловив думку, що феномен Порошенка пов'язаний з тим, що люди втомилися від війни і готові голосувати за когось, хто, з їхньої точки зору, готовий зупинити війну.

Він також визнав за необхідне звернути увагу на те, що якщо Порошенко виграє вибори, то він буде президентом половини країни. Для того щоб південний схід України його почув, новий глава держави «має в першу чергу відхреститися від цієї хунти, він має засудити злочини в Одесі, Харкові, Дніпропетровську та Донецьку». «Після того як він скаже про те, що скоєно злочин проти людства у Слов'янську, Краматорську, Маріуполі, у нього є шанс бути почутим», - сказав Царьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

81