В ході позачергових президентських виборів українці насамперед голосували проти радикалізму.

Як передає кореспондент Forum'у, таку думку на прес-конференції в Києві висловив депутат Держдуми РФ, член фракції «Справедлива Росія» Ілля Пономарьов.

Він зазначив, що народ України насамперед голосував за припинення хаосу. «В ході імпровізованого екзит-полу, багато людей говорили приблизно одне й те саме: будемо голосувати за лідера, щоб усе це закінчилося», - розповів Пономарьов.

На його думку, висока підтримка Петра Порошенка була очікуваною.

Пономарьов вважає, що громадяни не дуже хотіли голосувати за різні радикальні сили і, на його думку, не дуже високий результат кандидата в президенти Юлії Тимошенко пов'язаний саме з тією позицією, яку вона займала в ході виборчої кампанії.

Досить високий рейтинг кандидата в президенти Олега Ляшка він пояснив тим, що цей політик представляв «комфортний радикалізм популістського спрямування».

Нагадаємо, згідно з даними опрацювання 60,15% протоколів в електронному вигляді за позафракційного народного депутата Петра Порошенка проголосували 53,72% виборців, лідера Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Юлію Тимошенко - 13,09%.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61