Віталій Кличко, який згідно із екзит-полами здобув впевнену перемогу на виборах мера Києва, повинен вимагати від новообраного Президента і від парламенту невідкладно вирішити питання об'єднання посад мера столиці і глави КМДА.

Таку думку висловив керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу «Перспектива» Євген Черненко.

«По суті, це вимога киян, які висловили переконливу підтримку Кличку. Жителі столиці голосували за Віталія і його програму, маючи на увазі, що їхній обранець володітиме всім набором повноважень, необхідних для реалізації окреслених у програмі кроків. Але це можливо лише за умови, коли обраний громадою керівник столиці очолюватиме також міську державну адміністрацію як виконавчий орган Київської міськради. Впевнений, що Кличко це усвідомлює і розуміє краще, ніж хто-небудь. І як людина відповідальна, він зобов'язаний і, не сумніваюся, вимагатиме від Президента України та від парламенту невідкладного вирішення питання об'єднання посад», - зазначив Євген Черненко. - «Але ще до того, як новий Президент офіційно почне виконувати свої обов'язки, в.о. Президента Олександр Турчинов повинен негайно звільнити із займаної посади свого однопартійця Володимира Бондаренка і призначити главою КМДА Віталія Кличка - міського голову, обраного більшістю киян».

Як повідомлялося раніше, за результатами двох всеукраїнських екзит-полів, вибори Президента з великим відривом від інших кандидатів виграє Петро Порошенко. За даними Національного екзит-полу («Демініціативи», КМІС, Центр Разумкова), він набрав 55,7%, за інформацією Всеукраїнського телевізійного екзит-полу (TNS в Україні) - 57,3% голосів. Згідно з даними екзит-полу, проведеного «Савік Шустер Студією», на виборах мера Києва лідирує Віталій Кличко. За нього проголосували 57,4% киян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42