В Одесі, де проходять одночасно вибори мера міста і президента України, багато городян бойкотують виборний процес, відзначаються масові різночитання у списках виборців.

Як заявив у неділю голова обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко, «виборців у списках на виборах мера більше, ніж у списках на президентських», повідомляє ИТАР-ТАСС.

За його словами, «є ознаки кримінального злочину - фальсифікації списків виборців». «Співробітники реєстру, не включивши виборця у список, по суті, позбавили його права голосу. Також когось неправомірно включили в списки вибору мера», - уточнив Бойко, зазначивши, що Комітет виборців України зафіксував численні факти цих та інших порушень.

Керівник місії міжнародних спостерігачів ОБСЄ на виборах в Одесі Ханне Северінсен висловила стурбованість тим, що спостерігачі не приділяють належної уваги урнам і не контролюють, що саме кидають у них виборці.

«Це створює можливість для різних порушень, у першу чергу для так званих «каруселей», коли людина кидає в урну не той бюлетень, яку отримала на виборчій дільниці», - сказала вона.

Нагадаємо, сьогодні, 25 травня, в Україні відбулися дострокові президентські вибори.

За даними екзит-полів, у першому турі перемагає Петро Порошенко, на другому місці - Юлія Тимошенко.

Станом на 20.00 явка в Одеській області явка становила 47,31%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136