До розслідування загибелі італійського журналіста Андреа Рочеллі будуть залучені кращі фахівці. Про це в ході телефонної розмови з міністром закордонних справ Італійської Республіки Федерікою Могеріні заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, повідомили Forum'у у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

Дещиця висловив співчуття родині журналіста, який загинув учора, 24 травня, внаслідок мінометного обстрілу в м. Слов'янськ.

Глава українського зовнішньополітичного відомства запевнив італійського колегу, що до розслідування цієї трагедії будуть залучені кращі фахівці, а українські компетентні органи інформуватимуть італійське консульство про хід розслідування.

Український міністр зазначив, що цей прикрий випадок свідчить про подальше перешкоджання з боку збройних груп діяльності журналістів на території України.

Співрозмовники наголосили на нагальній необхідності деескалації ситуації в східних областях України, як це передбачено Женевськими домовленостями.

Могеріні висловила сподівання, що сьогоднішні президентські вибори в Україні створять усі необхідні умови для стабілізації ситуації в країні і запевнила, що італійське головування в ЄС, яке починається 1 липня, приділятиме особливу увагу Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, у МВС України підтвердили загибель італійського фотографа під Слов'янськом (Донецька обл.), доля французького журналіста і російського перекладача невідома.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174