Станом на 16:30 у столиці не зафіксовано жодних порушень громадського порядку, пов'язаних із виборчим процесом, повідомили Forum'у у ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

Майже 6 тисяч працівників органів внутрішніх справ забезпечують охорону громадського порядку під час волевиявлення громадян на територіях, прилеглих до виборчих дільниць.

Станом на 16:30 у місті Києві не допущено жодних порушень громадського порядку, пов'язаних із виборчим процесом.

Однак протягом дня в столичну міліцію надійшло кілька повідомлень про несуттєві правопорушення виборчого законодавства. За кожним таким викликом на місце події негайно виїжджає слідчо-оперативна група міліції, представниками якої проводиться низка першочергових слідчих дій, встановлюються всі обставини події.

Так, у Святошинському районі столиці на одній із виборчих дільниць працівники міліції, які забезпечували охорону громадського порядку на території, прилеглої до дільниці, виявили підозрілу валізу. Правоохоронці відразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу та вибухотехніків, при цьому обмежили доступ сторонніх осіб до місця знахідки. У ході перевірки не виявлено ніяких вибухонебезпечних предметів. У валізі були звичайні порожні пляшки та сміття.

На проспекті Перемоги, що в Шевченківському районі столиці, представники одного з кандидатів у депутати Київради затримали чоловіка за підозрою в організації так званих «каруселей». Наразі його запросили до районного управління міліції для з'ясування обставин. За цим фактом проводиться перевірка.

Сьогодні, 25 травня, в Україні проходять дострокові президентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87