У Центральній виборчій комісії (ЦВК) задоволені ходом позачергових президентських виборів, які проходять в Україні у неділю, у всіх регіонах, крім двох східних областей.

«Ми задоволені тим, як відбувається перебіг виборчого процесу, за винятком Донецької і Луганської областей», - заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Вона зазначила, що черги на виборчих дільницях спостерігаються переважно на тих виборчих дільницях, де разом із президентськими проходять місцеві вибори, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Низьку явку в деяких західних регіонах Усенко-Чорна пов'язує із тим, що це може бути обумовлене побутом місцевих жителів: зокрема, вранці у неділю більшість ходить до церкви. Крім того, вона вважає, що низька явка в цих регіонах може бути пов'язана з поганим зв'язком, оскільки «Укртелеком» не забезпечує належну якість послуг.

Нагадаємо, у Київській міській виборчій комісії зазначають, що вибори загалом проходять нормально і на 11.00 явка виборців у столиці становила 13%, проте вказують на наявність великих черг на дільницях.

Сьогодні, 25 травня, в Україні проходять дострокові президентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

441