У Київській міській виборчій комісії зазначають, що вибори загалом проходять нормально і на 11.00 явка виборців у столиці становить 13%, проте вказують на наявність великих черг на дільницях.

«На виборчих дільницях черги охочих проголосувати. Середній час, який йде на голосування 1 людини, - близько 4 хвилин. Оскільки у нас 4 бюлетені, й це створює певні труднощі для громадян і для комісії», - повідомив журналістам голова комісії Михайло Терещенко.

За його словами, великі черги можуть призвести до того, що частина громадян не зможе встигнути проголосувати на виборах у столиці, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Терещенко також вказав на певні проблеми зі списками виборців, коли, наприклад, людина знаходить себе у списках на президентські вибори, але її немає в списках виборців на місцевих виборах.

У Київському міськвиборчкомі очікують, що перші попередні результати виборів мера Києва і Київради будуть отримані 26 травня після обіду від Печерської та Подільської районної комісій, де найменше людей, які голосують у столиці, а 27-28 травня повинні надійти результати від Дарницького, Деснянського та Солом'янського районів, де виборців найбільше.

Нагадаємо, сьогодні, 25 травня, в Україні проходять дострокові президентські вибори. Також кияни обирають мера міста і депутатів Київради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109