Новий президент України, якого українці обиратимуть найближчої неділі, має знайти порозуміння з мешканцями східних регіонів і домогтися об'єднання країни з урахуванням їхніх інтересів, але без ослаблення Української держави. Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський сьогодні у Варшаві.

«Сподіваємося, що вибори президента України принесуть стабілізацію, зокрема, завдяки зусиллям майбутнього президента, щоб цю болісно розділену країну зшити, поєднати і будувати в ній співтовариство», - заявив він.

Коморовський назвав необхідним врахування «історичних і культурних» особливостей жителів східних регіонів.

«Але таким чином, щоб це не загрожувало поділом держави, її ослабленням», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

Президент Польщі висловив думку, що насправді більшість українців, зокрема на сході, не підтримують сепаратистів, зазначивши, що результати недільних виборів це підтвердять.

«Це сили, які мають обмежену підтримку і які не підтримують більшість жителів України, в тому числі східної України, котрі хочуть стабілізації, спокою, безпеки і нормального розвитку», - сказав Коморовський.

Він також висловив сподівання, що українська влада надалі йтиме шляхом європейської інтеграції.

«Хочемо і бажаємо Україні, щоб вона пішла польським шляхом. Сьогодні знаємо, що це хороший шлях. Ми хотіли б, щоб президентські вибори були вступом у процес наближення України до Західного світу, а саме: до Європейського Союзу», - сказав Коморовський, зазначивши, що проведення президентських виборів матиме величезне значення в цьому контексті.

Нагадаємо, позачергові вибори президента України відбудуться вже цієї неділі - 25 травня. На пост президента балотується 21 кандидат, зареєстрований ЦВК.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29