Україна переходить до другого етапу лібералізації режиму з Євросоюзом. Про це на брифінгу заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, передає РБК-Україна.

«Перехід до другої фази безвізового діалогу. Ми чекали окремої заяви з цього приводу... У нас хороша новина. Сьогодні Сицилія Малмстром - комісар з внутрішніх справ ЄС - зробила заяву з цього приводу», - повідомив він.

Зокрема, передбачається, що в рамках другої фази Плану дій сторона ЄС здійснюватиме перевірку стану імплементації законодавства, ухваленого в рамках його першої фази, наголошується в коментарі.

Українська сторона розраховує на подальшу підтримку з боку Європейської комісії та країн-членів у досягненні цієї мети, додали у зовнішньополітичному відомстві.

«Наближення до запровадження безвізового режиму для громадян України є гідною відповіддю на європейські прагнення українського народу і ще одним практичним кроком назустріч українцям з боку Європейського Союзу», - зазначили в МЗС.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає можливим запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом до середини 2015 року.

Нагадаємо, 13 травня Верховна Рада ухвалила низку законів з пакета законопроектів, спрямованих на лібералізацію візового режиму з Європейським Союзом.

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця переконаний, що з 1 січня 2015 року українці зможуть їздити в Європу без віз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20