Росія «завжди цінувала репутацію надійного постачальника енергоресурсів до Європи», заявив президент РФ Володимир Путін на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ).

«Сьогоднішні ризики, а вони виникають, з постачанням газу на європейський континент виникли не з нашої вини, а, треба сказати, з вини транзитної країни - України, яка зловживає своїм становищем як транзитера нашого газу в Європу», - сказав Путін, передає «ИТАР-ТАСС».

Щодо економічних труднощів України Росія поводить себе по-партнерськи, але не розуміє, на що пішли російські гроші, вважає Путін. Президент РФ стурбований тим, що Україна не стала платити за газ навіть після надання їй наприкінці минулого року багатомільярдної допомоги з боку Росії.

«Питання - де наші гроші? На що пішла наша багатомільярдна допомога?», - зазначив він, виступаючи на пленарній сесії ПМЕФ.

Заборгованість України за газ перед Росією досягла 3,5 млрд доларів, нагадав Путін.

Нагадаємо, Європейський Союз не проти купувати російський газ на кордоні Росії та України, а не на західному кордоні України з ЄС, як це відбувається за наявною схемою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148