Державна пенітенціарна служба створила всі необхідні умови для реалізації виборчого права 111 896 засуджених, які перебувають у місцях позбавлення волі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Пенітенціарна служба нагадує, що відповідно до ст. 20 закону «Про вибори президента» для забезпечення голосування засуджених використовуються спеціальні виборчі дільниці, утворені на постійній основі для голосування осіб, узятих під варту (в слідчих ізоляторах та установах виконання покарань з функцією СІЗО) - спеціальні виборчі дільниці, утворені на тимчасовій основі.

Відомство створило для забезпечення голосування засуджених та осіб, узятих під варту, 184 спеціальні виборчі дільниці в 177 установах виконання покарань і слідчих ізоляторах (152 спеціальні виборчі дільниці, що існують на постійній основі, та 32 дільниці - на тимчасовій основі).

За попередньою інформацією, участь у позачергових виборах президента у підпорядкованих установах пенітенціарної служби України візьмуть 111 896 осіб (97 978 засуджених і 13 918 взятих під варту).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57