Щорічний конгрес Міжнародної федерації хокею на льоду призначив Копенгаген і Хернінг (Данія) місцем проведення Чемпіонату світу з хокею 2018 року, повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації.

За данську заявку було подано 95 голосів порівняно з 12 голосами національних асоціацій - членів ІІХФ, поданими за столицю Латвії Ригу.

Заявка Данії включала в себе міста Копенгаген і Хернінг, тоді як Латвія запропонувала провести всі ігри на двох аренах Риги.

Данія вперше отримала право на проведення головного турніру IIHF. Раніше на території країни проходили чемпіонати нижчих дивізіонів, а також фінальний груповий турнір олімпійської кваліфікації у 2013 році. Збірна Данії займає 13-те місце в Світовому рейтингу IIHF - це найвищий рейтинг з усіх країн, які ще жодного разу не проводили Чемпіонат світу.

«Це буде перший чемпіонат світу в Данії, і це буде найбільш значимий спортивний турнір на данській землі. Ви прийняли не одне, а два історичні рішення», - сказав Хенрік Бах Нільсен, президент Данської хокейної спілки та член Ради IIHF.

У свою чергу Кіровс Ліпманс привітав народ Данії з отриманням права на чемпіонат світу й оголосив про свою відставку з поста президента Латвійської федерації хокею. Латвія пропонувала провести ЧС-2018 в «Арені-Рига», яка була основним об'єктом ЧС-2006. Передбачалося будівництво другої арени.

Зазначимо, що наступні три ЧС уже розподілені: у 2015 - в Чехії (Прага та Острава), у 2016 в Росії (Москва і Санкт-Петербург), а у 2017 ЧС приймуть дві країни - Франція (Париж) і Німеччина (Кельн).

Запропоновані дати проведення ЧС-2018 - з 4 по 20 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87