«Народний мер» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов запропонував обміняти журналістів LifeNews, затриманих українськими силовиками, на полонених, які є у Донецької народної республіки. Про це повідомляє РІА «Новости».

«У нас є полонені бійці Національної гвардії, солдати та офіцери армії, прихильники «Правого сектору». Нам є що запропонувати для обміну. Давайте думати, як це зробити», - заявив Пономарьов.

При цьому точну кількість полонених він називати відмовився.

Журналістів LifeNews Марата Сайченка та Олега Сидякіна українські силовики затримали в Краматорську 18 травня. За версією Міноборони України, кореспонденти «були частиною терористичного угруповання», в машині, якою пересувалися працівники російського телеканалу, виявили РПГ, гранати й автомат Калашникова. Пізніше Київ, посилаючись на певні відео, на яких чутно закадровий голос оператора, що нібито належить одному з журналістів, звинуватив обох у пособництві тероризму.

У середу, 21 травня, в Мережі з'явилося відео допиту Марата Сайченка, на якому чоловік зізнавався в тому, що обдурив прикордонників про мету візиту в Україну і приховав свою професію. Президент Росії Володимир Путін назвав усі звинувачення на адресу журналістів «абсолютною маячнею».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101