Російська сторона відмовилася визнавати факти порушення спільного кордону з Україною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Вчора, 22 травня, відбулися прикордонно-представницькі зустрічі співробітників Держприкордонслужби України з російськими прикордонниками, в ході яких розглядалися факти спроби проїхати в Україну з боку Росії поза пунктом пропуску трьох «Камазів» на ділянці відділу прикордонної служби «Краснодон» та порушення кордону літальним апаратом з Росії в Україну і назад у Сумській області.

Як повідомили у ДПСУ, російська сторона відмовилася визнавати факти порушення спільного кордону.

Нагадаємо, що на ділянці відповідальності відділу «Юнаківка» Сумського прикордонного загону російський вертоліт МІ-8 порушив повітряний простір України. Він летів уздовж лінії українсько-російського кордону на малій висоті та скоїв порушення, залетівши вглиб української території на 2500 метрів. Інше порушення виявив прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Краснодон». Тоді в Україну з боку Росії поза пунктом пропуску спробували проїхати три «Камази».

На вимогу прикордонників зупинитися, як і на попереджувальні постріли вгору, водії не відреагували і намагалися прорватися вглиб території України. Лише після того, як прикордонники почали стріляти на влучення, машини розвернулися і поїхали назад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29