Слідству варто провести чітку межу між власником, фінансами і виданням, щоб не зачіпати права ЗМІ. Про це в коментарі Forum'у заявив політик, народний депутат кількох скликань ВРУ Тарас Чорновіл, коментуючи методи проведення перевірки діяльності газети «Вести».

«Складно зрозуміти, в кінцевому підсумку, що відбувається. Це синдром виконавця, переділ медіа-ринку, невміння працювати в нормальних європейських умовах - у мене відповіді немає. Але виглядає все це некрасиво. Все можна було зробити абсолютно гідно, доброчесно і правильно», - сказав він.

Крім того, Чорновіл упевнений, що потрібно діяти, дотримуючись букви закону, не зачіпаючи безпосередньо видання. «Варто провести чітку межу між власником, фінансами і виданням, не зачіпаючи права ЗМІ. А якщо фінансування ЗМІ відбувалося дивним способом, реклами немає, як немає і прибутку від продажів, оскільки газета роздається безкоштовно, зрозуміло, що наклавши руку на кишеню того, хто давав гроші, видання рано чи пізно перестане виходити», - пояснив він.

«Але все потрібно було робити так, щоб не влізти безпосередньо у редакцію. Робота слідчих у редакції повинна була обмежитися максимум кабінетами керівництва, перевіркою 1-2 сейфів, можливо, проханням до бухгалтера надати фінансову інформацію. А після цього сказати газетярам: «До побачення!». І закрити для себе тему газети, продовживши роботу з власником та його фінансами, зв'язками тощо», - додав політик.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27