Суспільство має знати, на що підуть гроші, зібрані на армію з допомогою «військових» казначейський зобов'язань. Про це в коментарі Forum'у заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, екс-заступник міністра соцполітики, нардеп від «УДАРу» Павло Розенко.

Так, коментуючи той факт, що поки немає серйозної зацікавленості у «військових» казначейських зобов'язаннях, сказав, що цей інструмент не забезпечує прибутковість, оскільки відсоток усього 7%, відповідно його купуватимуть ті, хто має бажання допомогти армії, а не вигідно вкласти свої заощадження.

«Не можу сказати, що громадяни серйозно виграють, вклавши кошти в ці облігації. Це інструмент допомоги армії, один із оптимальних варіантів залучення коштів під конкретні проблеми. І тут важливим є інформування суспільства. Інформація є, але її недостатньо. Уряд повинен сам активно говорити про цю ініціативу. І що найголовніше - потрібно чітко озвучити напрями використання залучених коштів. Люди повинні знати, куди йдуть гроші», - підкреслив він.

Розенко нагадав, що вже є негативний досвід виділення коштів на ЗСУ, зібраних звичайними громадянами за допомогою СМС-повідомлень. «Уже є прикрий приклад того, як ВРУ виділяла 7 млрд грн на потреби армії, «плюс» - благодійних коштів, зібраних людьми. І ми весь час бачимо зведення з передової, що потрібні бронежилети, прилади нічного бачення, окуляри тощо, а закуповуються простирадла та речі, не особливо актуальні в нинішніх умовах», - підкреслив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31