Вчора, 22 травня, у Дніпропетровській області 50 чоловіків, які представилися спочатку представниками «Правого сектору», а потім - співробітниками спецпідрозділу «Дніпро-1», заблокували Первомайський міськвідділ міліції, після чого поїхали в одноповерховий будинок на вул. Комсомольській, де розгромили кілька офісів і сильно побили 4 громадян, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в області.

Близько 16:30 до міськвідділу міліції під'їхали 10 автомобілів іноземного виробництва, з яких вийшли близько 50 озброєних чоловіків у камуфляжній формі, у чорних шапках з прорізами для очей. Чоловіки повідомили, що вони проводять відпрацювання м. Первомайськ щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Вони заблокували будівлю міськвідділу, тим самим перешкоджаючи входу і виходу з нього працівників міліції та громадян.

Через деякий час нападники поїхали до будівлі, в якій знаходяться офіси державних установ та приватних підприємств. Потрапивши всередину, невідомі відкрито заволоділи майном цих організацій - бланками, печатками, іншими документами, офісною комп'ютерною технікою й особистим майном людей, які там працюють. Повний перелік викраденого та сума збитків поки ще встановлюється.

Під час пограбування вони завдали тілесних ушкоджень різного виду тяжкості 4 чоловікам, серед яких - депутат міської ради. Двох заручників посадили в свої автомобілі та автомобілі, які належать одному з потерпілих, і вивезли їх у невідомому напрямку. Згодом постраждалих знайшли на околиці міста і відправили в лікарню, а нападники поїхали в невідомому напрямку.

За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59