Практика «маски-шоу» має відійти в минуле і не повинна застосовуватися в Україні. Про це Forum'у заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, екс-заступник міністра соцполітики, нардеп від «УДАРу» Павло Розенко, коментуючи методи проведення перевірки діяльності газети «Вести».

«Якщо є питання щодо заснування газети чи фінансово-господарської діяльності, воно має вирішуватися виключно в судовому порядку. Безумовно, сама процедура таких «маски-шоу» - це неправильно. Можливо, хтось перестарався. А перебуваючи в опозиції, нинішня влада постійно говорила: практика «маски-шоу» має відійти в минуле і не повинна застосовуватися в Україні», - заявив він.

Також він зазначив, що «якщо це політичний тиск, і у когось є факти, що таким чином влада намагається домогтися лояльності видання до своєї політики - це неприпустимо».

«Влада, постійно говорячи про своїх попередників, не повинна повторювати їхніх помилок - показувати не на словах, а на ділі, що вони чимось відрізняються. Такі факти не красять. Це не буде дзвінкою монетою досягнень нинішньої влади», - резюмував Розенко.

Як раніше повідомляв ForUm, учора, 22 травня, о 9:00 озброєні люди заблокували будівлю газети «Вести» разом із співробітниками, які були там.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72