Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера нагадав, що вибори президента будуть легітимними, незалежно від кількості виборців, які візьмуть у них участь. Про це Магера заявив на прес-конференції.

«Вибори відбудуться і вважатимуться легітимними, незалежно від кількості виборчих дільниць, виборчих округів, де з різних причин голосування може не відбутися. Тому Україна обере президента, який буде визнаний не тільки в Україні, але й міжнародним співтовариством», - сказав Магера.

Крім того, Магера заявив, що він особисто хотів би, щоб президентські вибори пройшли в один тур, повідомляє «УНІАН».

«Безвідносно до прізвища обраного президента, я вважаю, що краще було б, якби держава отримала президента за результатами 25 травня. Це важливо і з точки зору того, що в іншому разі на нас чекатиме ще три тижні проведення певних заходів безпеки членів комісій, приміщень комісій. Крім того, у разі повторного голосування, нас чекатимуть додаткові витрати державного бюджету у розмірі близько 500 мільйонів гривень», - сказав Магера.

Також він нагадав норми законодавства щодо завершення виборчого процесу.

За його словами, у разі проведення другого туру через три тижні після першого, крайній термін підбиття підсумків президентських виборів - 25 червня, а крайній термін настання повноважень новообраного президента - 30 днів після підбиття остаточних підсумків президентських виборів.

Нагадаємо, позачергові вибори президента України призначені на 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34