В «Українському виборі» відреагували на депутатський запит про заборону діяльності руху.

Як відомо, 16 травня народні депутати України Ірина Геращенко, Павло Розенко та Ростислав Павленко звернулися в Міністерство юстиції та Генеральну прокуратуру України із запитом про заборону діяльності Громадського руху «Український вибір» та притягнення до відповідальності керівництва організації. Депутати ставлять за провину Руху участь в першотравневій демонстрації у Криму.

У Медведчука з цього приводу заявили, що 9 травня 2014 року «Український вибір» розповсюдив заяву, в якій повідомлялося про те, що Рух не здійснює своєї діяльності на території АР Крим та м. Севастополя. «В умовах, що склалися, ГР «Український вибір» не проводив і не планує проводити жодних акцій та масових заходів на території Криму і м. Севастополя. Наголошуємо, що Громадський рух «Український вибір» виступає за збереження територіальної цілісності та єдності України», - нагадали в «УВ».

Крім того, у виконкомі «Українського вибору» повідомили, що в березні члени «Українського вибору» в Криму (5 тисяч осіб) вийшли зі складу Всеукраїнського громадського руху «Український вибір» й прийняли рішення створити окрему організацію - «Кримський вибір».

«Крім того, в Криму була створена нова організація «Вибір Криму - єдина Русь», яка взяла собі як логотип знак, що використовувався нашим Рухом, розмістивши його в тому числі й на плакатах, згаданих у депутатському зверненні. На цих плакатах був логотип, який використовувався організацією «Вибір Криму - єдина Русь», і не було назви «Український вибір». Більше того, керівництво ГР «Український вибір» не давало дозволу на використання нашого зареєстрованого торговельного знаку», - стверджують у виконкомі.

Адміністративний тиск на Рух його представники пов'язують з виконанням політичного замовлення. «Окремі народні депутати в гонитві за дешевою популярністю свідомо ігнорують розміщені у відкритому доступі, в тому числі й на сайті нашого Руху, матеріали. Ігнорують вони і нашу позицію щодо збереження територіальної цілісності України шляхом забезпечення мирного діалогу», - підсумували у Медведчука.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31