Надзвичайна ситуація, що сталася внаслідок дощового паводку 15-18 травня на території Львівської області, визначена як надзвичайна ситуація регіонального рівня. Таке рішення сьогодні було прийнято на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під керівництвом голови облдержадміністрації Ірини Сех, повідомляє прес-служба ОДА.

Як повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексій Титаренко, збитки, завдані стихією, за попередніми даними від постраждалих територій, становить понад 20 млн грн.

Він також зазначив, що до 23 травня керівники районів повинні надати необхідну документацію за рівнем збитків для підготовки звернення до Кабінету Міністрів України про виділення коштів з державного бюджету.

Титаренко розповів, що від негоди постраждали 115 населених пунктів на території 10 районів та 3 міст обласного значення. Зокрема, були знеструмлені 82 й порушено газопостачання 30 населених пунктів, затоплений 751 житловий будинок, підтоплено 3160 приміщень і 9350 присадибних ділянок. Підмито земляне полотно і дорожнє покриття на 62 ділянках автомобільних доріг загального значення протяжністю 15043 м, пошкоджено 41 автомобільний міст і зруйновано 1 залізобетонний міст.

За інформацією керівників інших профільних служб, загальні збитки за попередніми підрахунками, завдані автомобільним дорогам, становлять понад 16 млн грн; об'єктам водного господарства - понад 50 млн грн; посівам сільгоспкультур - більше 2,6 млн грн.

Зазначимо, що для усунення наслідків стихії в області Держводагентство України вже виділило 9 млн грн.

За словами голови Державного агентства водного господарства України Василя Сташука, після детального аналізу травневого паводку агентство спрямувало ці кошти на будівництво та ремонт об'єктів водного господарства у Львівській області.

За результатами засідання Сех звернула увагу членів обласної комісії, що під час ліквідації наслідків паводку основна увага має бути зосереджена на вирішенні нагальних проблем. Вона також наголосила на якомога ширшому інформуванні населення про хід усіх відновлювальних робіт та можливості отримання допомоги.

«Для того щоб ліквідувати всі наслідки надзвичайної ситуації нам потрібні дуже великі кошти. Відповідні роботи вже почалися на тих об'єктах, які потребують першочергового відновлення. Розглядаються і питання про надання допомоги домогосподарствам, де житлові будинки були затоплені водою», - зазначила Сех.

Як повідомляв ForUm, у четвер, 15 травня, через складні погодні умови на річках басейну річки Дністер у Львівській області стався підйом рівня води та ґрунтових вод.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99