Європейський Союз засудив нові випадки насильства на сході України і заявив, що кандидати на посаду президента та виборці повинні мати безпечні умови перед президентськими виборами і в день голосування 25 травня. Про це заявила Майя Косьянчич, речник Верховного представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

«Ми дуже стурбовані новим циклом насильства, і ми закликаємо до того, щоб насильству був покладений край. Ми стурбовані тим, що зусилля людей щодо дестабілізації східної України, які підтримуються Росією, все ще тривають. Усі повинні діяти з максимальною стриманістю - це підкреслює і ОБСЄ. І кровопролиття не повинно бути», - сказала Косьянчич на брифінгу в Єврокомісії.

За її словами, ЄС підтримує проведення вільних і справедливих президентських виборів у неділю, і закликає всі сторони також їх поважати, повідомляє «УНІАН».

«Вибори допоможуть подолати нинішню кризу і дозволять українському народові самому вибрати власне майбутнє. Вибори - це важливий крок до деескалації ситуації і відновлення безпеки. Ніхто не повинен заважати кандидатів, виборцям та офіційним представникам готуватися до проведення виборів, і всі повинні мати можливість перебувати в безпечній ситуації з наближенням виборів та в день голосування», - додала Косьянчич.

Нагадаємо, позачергові вибори президента України призначені на 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50